Услови и услови

Chipsmall управува со веб-страницата www.chipsmall.mk за да обезбеди пристап до Интернет до информации за производи што се достапни во Chipsmall („производот“) и да го олесни купувањето производи („Услугата“). Овие Услови на употреба, заедно со Условите за нарачка, се нарекуваат овој „Договор“. Со користење на Chipsmall, вие се согласувате со секој од следниве услови и услови утврдени овде („Услови на употреба“). Со нарачување на производи, вие се согласувате со Условите за употреба, како и Условите за нарачка, утврдени подолу. Chipsmall го задржува правото да го измени овој Договор во секое време без претходно да ве известиме. Вашата употреба на веб-страницата по секоја ваква измена претставува ваш договор да го следите и да бидете обврзани со Договорот како што е изменет. Последниот датум на кој е ревидиран овој Договор е даден подолу.

1. Интелектуална сопственост.
Услугата, страницата и сите информации и / или содржини што ги гледате, слушате или на друг начин ги доживувате на страницата („Содржината“) се заштитени од Кина и меѓународните авторски права, трговските марки и други закони и припаѓаат на Chipsmall или на нејзиниот родител , партнери, филијали, соработници или трети страни. Chipsmall ви доделува лична, непреносна, неексклузивна лиценца за користење на веб-страницата, услугата и содржината за печатење, преземање и зачувување на делови од содржината што ја избирате, под услов: (1) да ги користите само овие копии од содржината за ваши внатрешни деловни цели или ваша лична, некомерцијална употреба; (2) не копирајте или објавувајте ја Содржината на кој било мрежен компјутер или пренесувајте, дистрибуирајте или емитувајте ја Содржината во кој било медиум; (3) не ја менувајте или менувајте ја Содржината на кој било начин, или бришете или менувајте известување за авторско право или трговска марка. Ниту едно право, наслов или интерес за преземена содржина или материјали не ви се пренесени како резултат на оваа лиценца. Chipsmall го задржува целосниот наслов и целосните права на интелектуална сопственост во која било содржина што ја преземате од страницата, предмет на оваа ограничена лиценца за лична употреба на содржината, како што е утврдено овде. Вие не можете да користите ниту една од ознаките или логоата што се појавуваат на целата веб-страница без да искажете писмена согласност од сопственикот на трговската марка, освен како што е дозволено со важечкиот закон. Вие не можете да ја пресликувате, гребете или рамковите почетната страница или кои било други страници на оваа страница на која било друга веб-страница или веб-страница. Можеби нема да поврзете „длабоки врски“ со страницата, т.е. да креирате врски до оваа страница што ја заобиколуваат почетната страница или другите делови на страницата без писмено одобрение.

2. Одрекување на гаранции.
Chipsmall не дава експресни, имплицитни гаранции или репрезентации во однос на кој било производ, или во однос на страницата, услугата или содржината. Chipsmall експресно ги одрекува сите гаранции од било кој вид, експресни, имплицитни, законски или други, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, имплицирани гаранции за трговска размена, соодветност за одредена цел, наслов и никакво кршење во однос на производите, страницата, услугата , и содржината. Chipsmall не гарантира кои функции што ги извршува страницата или услугата ќе бидат непрекинати, навремени, безбедни или без грешки, или дека дефектите на страницата или услугата ќе бидат коригирани. Chipsmall не гарантира точност или комплетност на содржината или дека грешките во содржината ќе бидат коригирани. Веб-страницата, услугата и содржината се обезбедени врз основа на \"Како што е\" и \"колку што е достапно\". Во Chipsmall, IP адресите на посетителите периодично се прегледуваат и анализираат заради следење и ефикасно подобрување само на нашата веб-страница, и тие нема да се споделува надвор од Chipsmall. За време на посета на веб-страница, може да побараме од вас информации за контакт (адреса за е-пошта, телефонски број, број на факс и адреси за испорака / наплата). Овие информации се собираат на доброволна основа - и само со ваше одобрување.

3. Ограничување на одговорноста.
Во никој случај Chipsmall нема одговорност пред купувачот или трето лице за каква било индиректна, случајна, посебна, последователна, казнена или примерна штета (вклучително и без ограничување изгубени профити, изгубени заштеди или губење на деловна можност) што произлегуваат или се однесуваат на (I) Секој производ или услуга што ја обезбедува или обезбедува Chipsmall или употреба на неможност за користење на истиот; (II) Употреба или неможност за користење на страницата, услугата или содржината; (III) Секоја трансакција спроведена преку или олеснета од страницата; (IV) Секое тврдење кое може да се припише на грешки, пропусти или други неточности на страницата, услугата и / или содржината; (V) неовластен пристап до алитерирање на вашите преноси или податоци; (VI) Изјави или однесување на која било трета страна на страницата или услугата; (VII) Секое друго прашање што се однесува на производите, страницата, услугата или содржината, дури и ако на „Чипсмал“ му е дадена препорака за можни штети.

Единствена обврска и одговорност на Chipsmall за дефекти на производот е, по избор на Chipsmall, да го замени ваквиот неисправен производ или да му го врати на клиентот износот што го платил клиентот, затоа во никој случај одговорноста на Chipsmall нема да ја надмине куповната цена на купувачот. Горенаведениот лек е предмет на писмено известување на купувачот за дефект и враќање на неисправниот производ во рок од шеесет (30) дена по купувањето. Горенаведениот лек не се однесува на производи кои биле подложени на злоупотреба (вклучително и без ограничување на статичко празнење), занемарување, несреќа или модификација, или на производи кои биле лемени или изменети за време на склопувањето, или на друг начин не се способни да бидат тестирани. Ако не сте задоволни од страницата, услугата, содржината или од условите за користење, единствено и исклучиво средство е да го прекинете користењето на страницата. Со вашата употреба на страницата, признавате дека користењето на страницата е на ваш единствен ризик.

Услови за нарачка

Сите нарачки поставени преку веб-страницата или преку каталогот за печатење се предмет на условите на овој Договор, вклучувајќи ги следниве Услови за нарачка. Ниту една промена, промена, бришење или измена на кој било од овој Договор не е дозволена без писмено одобрение од овластен претставник на Chipsmall. Секоја наводна промена поднесена од купувач во која било дополнителна документација е изречно одбиена. Нарачките поставени на формулари кои отстапуваат од овие услови можат да бидат прифатени, но само врз основа на тоа што условите на овој Договор ќе преовладуваат.

1. Валидација и прифаќање на нарачката.
Кога поставувате нарачка, ние може да го потврдиме вашиот начин на плаќање, адреса за испраќање и / или идентификациски број ослободени од данок, доколку ги има, пред да ја процесираме вашата нарачка. Вашето поставување на нарачка преку страницата е понуда за купување на наши производи. Chipsmall може да ја прифати вашата нарачка со обработка на вашата исплата и испраќање на Производот, или може, од која било причина, да одбие да ја прифати вашата нарачка или кој било дел од вашата нарачка. Ниту една нарачка нема да се смета дека е прифатена од Chipsmall додека производот не биде испратен. Ако одбиеме да ја прифатиме вашата нарачка, ќе се обидеме да ве известиме користејќи ја адресата за е-пошта или други информации за контакт што ги дадовте со вашата нарачка.

2. Електронска комуникација.
Кога ќе нарачате преку страницата, од вас се бара да дадете валидна адреса за е-пошта, која може да ја искористиме за да комуницираме со вас во врска со статусот на вашата нарачка, да ве советуваме во врска со пратката на нарачани производи и да ви доставиме какви било други забелешки , обелоденувања или други комуникации во врска со вашата нарачка.

3. Цените.
Цитацијата на веб-страницата „Чипсмал“ и сродните услуги се пресметуваат само во американски долари и порамнување на валутата, доколку американската валута не е во рамките на употребата на национални или регионални клиенти, ве молиме девизниот курс за соодветната конверзија според нивните земји или региони. Сите цени се во американски долари.

4. Информации за производот.
Вид на производ на веб-страницата „Чипсмал“, опис на производот и параметри, релевантни слики, видео и други информации се обезбедени од Интернет и релевантни добавувачи, веб-страницата на „Чипсмал“ не презема одговорност за точноста, интегритетот, законитоста или автентичноста на информациите. Покрај тоа, веб-страницата на Chipsmall или каква било употреба на обезбедување информации за деловни активности и нивните ризици на оваа веб-страница не носат никаква одговорност.

5. Плаќање.
Chipsmall нуди неколку удобни начини на плаќање со американски долари, вклучувајќи PAYPAL, кредитна картичка, мастер картичка, VISA, American Express, Western Union, жичен трансфер. Плаќањето мора да се изврши во валутата во која е направена нарачката. Доколку имате други услови за плаќање, контактирајте ја услугата за клиенти на Chipsmall на [email protected].

6. Надоместоци за испорака.
Наплатата за испорака или товар, осигурувањето и царината за дестинација ќе ги плаќаат клиентите.

7. Банкарска такса.
За жичен трансфер наплаќаме 35,00 УСД банкарски надоместок, за PAYPAL и Кредитна картичка наплатуваме 5% услужна такса од вкупниот износ, за Western Union нема банкарска такса.

8. Полнење за ракување.
Нема минимална такса за нарачка или ракување.

9. Политика за оштетување и враќање на товар.
Ако добиете стока што е оштетена при транзит, важно е да го чувате картонот за испорака, материјалот за пакување и деловите недопрени. Ве молиме контактирајте ја услугата за клиенти на Chipsmall веднаш за да покренете барање. Сите пријави треба да се направат во рок од 30 дена од денот на фактурата и да бидат придружени со оригиналниот број на фактурата, потврдата за гарантираната картичка, сликата на дел и краткото образложение или извештајот од тестот за причината за враќањето. Враќањата нема да бидат прифатени по 30 дена. Вратената стока мора да биде во оригинално пакување и во можност за препродажба. Деловите вратени поради грешка на клиентот во времето на понуда или продажба нема да бидат прифатени.

10. Царински проблем.
Цитациите на Chipsmall се FOB цена, ние не сме одговорни за царинење на дестинационите земји. Ако деловите на клиентот биле приведени или запленети од локалната царина на клиентите, Chipsmall може да обезбеди некои документи за клиентите, но Chipsmall не е одговорен за царинење, Chipsmall не плаќа царина надоместок, должност е на сите клиенти да ги исчистат деловите од локалните обичаи на клиентите. „Чипсмал“ нема да испраќа повторно ако деловите се приведени или запленети во локалните обичаи на клиентите, нема враќање на уплатата.

11. Должности и одговорности.
Chipsmall е професионална платформа за тргување B2B и B2C, а ние можеме да ја провериме само надворешната состојба на стоката, но не и внатрешната функција. Враќањата во рок од 30 дена ќе бидат прифатени, сепак, клиентите немаат права да го гонат Chipsmall за нефункционална стока, исто така немаат права да бараат дополнителна компензација. Chipsmall е платформа за услуги, ние не сме производители, ние само ја снабдуваме услугата и му помагаме на клиентот да ги купи производите што им се потребни. Чипсмал ги задржува правата на конечни објаснувања.
GOVERNING LAW
These Terms of Service and any separate agreements whereby we provide you Services shall be governed by and construed in accordance with the laws of Cyprus

Повратна врска

Го цениме вашиот ангажман со производите и услугите на Chipsmall. Твоето мислење е важно за нас! Љубезно земете момент за да ја комплетирате формата подолу. Вашата вредна повратна врска гарантира дека постојано ја испорачуваме исклучителна услуга која ја заслужувате. Ви благодарам што бевте дел од нашето патување кон извонредност.