Квалитетот е константен
на Chipsmall години.

Chipsmall го смета квалитетот како наша посветеност. Ние. имаат сеопфатен
систем за управување со снабдувачите за да се осигура квалитетот, интегритетот и безбедноста на
електронските компоненти.


Менаџмент на снабдувачи
 • Нивоа на снабдувачи
 • Процеси на ревизија на СНАБДУВАЧИ
 • Одржување на снабдувачот
Нивоа на снабдувачи:
 • Одделение А:

  Мора да се оригинални снабдувачи или овластени дистрибутерите. Овластени дистрибутерите треба да обезбедат овластување Сертификати.
 • Одделение Б:

  Просечната оценка на испорачаните компонентите кои ги исполнуваат условите од редот мора да бидат 4 или погоре.
  Снабдувачот. Типот на индустријата мора да биде дистрибутер.
 • Одделение Ц:

  Просечната оценка на испорачаните компонентите кои ги исполнуваат условите од редот мора да бидат 4 или погоре.
  На Пробниот период е дефиниран од страна на снабдувачот.
 • Опасно.:

  Снабдувачот има досие за се враќа поради проблеми со квалитетот како што се дефекти во изгледот, непочитување на Електрични
  перформанси, и пакувачки несогласувања.
 • Црна списка:

  Снабдувачот има досие за Се враќа поради фалсификувања.
Процеси на ревизија на снабдувачи:
 • Квалификации:

  Квалификација на снабдувачи потврда, оригинален производител, агент (потребно е да се обезбеди сертификат за агенција), дистрибутер, stockist, итн.
 • Позадина:

  Деловната дозвола, регистрирана капитал, регистрирана адреса, вистинска канцелариска локација, ISO сертификат, правни судски записи итн.
 • Репутација:

  Повратна врска за репутацијата на пазарот, како и трговски референци од други претпријатија.
 • Цена:

  Споредба на цените обезбедени од снабдувачи, со услов за споредба на најмалку три снабдувачи.
 • Квалитет:

  Проценка на производот на снабдувачот квалитетот и разбирањето на нивната пазарна репутација.
Одржување на снабдувачот:
 • ERP системот автоматски го следи квалитетот и перформансите на снабдувачите.
 • Одржувањето на снабдувачите и споделува информации за снабдувачите со продажба, купување, контрола на квалитетот, клиент и други релевантни оддели.
 • Снабдувачите со прекумерни или тешки проблеми со квалитетот се додаваат на црната список.

Процедура за проверка на квалитетот

 • 01

  Напредна опрема

  За да обезбедиме професионални резултати од тестирањето, воведовме преку 20 специјализирани инструменти за тестирање, вклучувајќи и машини за преглед и броење на рендгенски чипови, MOSFET тестери, металографски микроскопи и така натаму.

 • 02

  Строг процес на инспекција

  Chipsmall строго ги следи насоките за инспекција на ИДЕЈата за квалитет Контрола, обезбедување на не фалсификуваат производи до нашите клиенти. Квалитетот на компонентите Ни е главен приоритет.

 • 03

  Систем за инспекција на квалитетот

  Нашиот интегриран систем за инспекција на квалитетот, во комбинација со PDM, обезбедува висококвалитетни инспекции. Гарантираме исклучителен квалитет на инспекцијата со превластување обемни податоци за производите и автоматизирано генерирање на извештаи.

 • 04

  Професионален тим за квалитет

  Тимот за инспекција на квалитетот на Chipsmall се состои од искусни професионалци од реномирани претпријатија и лаборатории. Ние обезбедуваме проблеми со нултиот квалитет со нивната експертиза во тестирањето на првата линија за зависна гаранција.

Тестирачка лабораторија

Laboratory Overview2
Laboratory Overview1
Laboratory Overview2
Laboratory Overview1

Преглед на лабораторијата

Chipsmall е еден од ретките независни дистрибутери кои имаат своја лабораторија за тестирање и QC систем. Секој производ е тестиран и валидирани од обучени и искусни инженери внатре во организацијата, и детални процес на инспекција, кој вклучува микроскопска инспекција, дигитално мерење и целосна набавка на слика, се ракува и архивира.

Инспекциски процедури

 • Инспекција на пакување и документ
 • Надворешна визуелна инспекција
 • Тестирање на повторно печатење и површинско обнови
 • Тестирање на XRF
 • Тестирање на рендгенски снимки
 • Тестирање на електрични перформанси
 • Тестирање на спојливоста
 • Тестирање на декап
 • Инспекција и ПДМ Систем

Инспекција на пакување и документ

Проверете ја состојбата на пакување, проверете го изворот на етикетата и информациите за етикетата.

Складирање/превоз

Електронските компоненти се чувствителни производи кои имаат високи барања за складирање, пакување и испорака Средини. Chipsmall строго се придржува до првобитното зачувување и животната средина стандардите за заштита на материјалите од цело одделение.

Пакет.

ESD пакет/етикета

Температура

Термостатска контрола

Информација

Барања за пакување и ознака информации датотеки за секоја Муштерија.

Влажност

Контрола на влажноста

Транспорт

Обезбедете ги најбрзите, најбезбедните и најекономични начин на транспорт за муштериите со информации за потребите за транспорт Датотеки.

Нашата сертификација

 • esd

  ESD

  Chipsmall Центарот за инспекција на квалитетот се состои од електростатско празнење барања за електрични и електронски производи во согласност со ANSI/ESD S20.20 Стандард.

 • as912b

  AS9120B

  Chipsmall ја подобрува безбедноста и веродостојноста на производите како што е воздушни материјали и компоненти за исполнување на барањата на клиентите во воздушниот простор Индустрија.

 • iso14001

  ISO14001

  Добивме сертификација на системот за управување со животната средина и сме Се обврзавме да создадеме зелен бизнис.

 • iso9001

  ISO9001

  Го следиме ISO9001 систем за управување со квалитетот за да им обезбедиме на клиентите доверливи електронски компоненти.

 • D&B

  D&B

  Ние бевме сертифицирани од Дан и Бредстрит да воспоставиме добар имиџ. во мрежната бизнис средина и ја зајакнува поволноста и довербата на потенцијалот Муштерии.

Повратна врска

Го цениме вашиот ангажман со производите и услугите на Chipsmall. Твоето мислење е важно за нас! Љубезно земете момент за да ја комплетирате формата подолу. Вашата вредна повратна врска гарантира дека постојано ја испорачуваме исклучителна услуга која ја заслужувате. Ви благодарам што бевте дел од нашето патување кон извонредност.