Chipsmall X-Ray Inspection for Electronic Components Is Opening Now

Цена за промоција како подолу
Количина / цени
1 -то парче
US $10.00
2 -то парче
US $5.00
3 -то парче
US $5.00
4 -то парче
US $5.00
···
···
Испорака на слика со Х-зраци
За 2 часа по приемот на компонентите.
Плаќање
PayPal пред испорака на слика

*Цената на дефектот е за истиот дел бр., Но може да бидат различни кодови за серии.

** Нашата цена не вклучува трошоци за испорака.

Услуга со додадена вредност

Our x-ray picture database has more than 150K + pieces of picture for components from trusted source. Analysis on compliance or incompliance

Може да се обезбеди ако се случи да го имаме делот во нашата база на податоци.Дополнително 5 УСД/парче се однесува на оваа услуга.

Примероци со слика со рендген
Ве молиме контактирајте ја вашата продажба за повеќе детали.
Што е инспекција на Х-зраци

Инспекција на Х-зраци е да се користи технологија на Х-зраци за сликање за да се добие внатрешната структура на тестот, и потоа да се набудуваат внатрешните информации на објектот на тестот без да се пробие тестот.

Главно се користи за проценка на автентичност и анализа на неуспех на компонентите.Тоа е меѓународно признат метод за проценка на автентичноста на чип и анализа и откривање на дефекти.

Улогата на Х-зраци

Технологијата за откривање на Х-зраци има предности на брза брзина, не-деструктивна и ниска цена при откривање на автентичност на чип.

Откривање на неуспех на чип:

Преку Х-зраци слики, визуелно набудувајте ги внатрешните дефекти, пилинг, пукање, празнини, итн. На чипот и помагаат во судењето на неуспехот на чипот.

Пресуда за автентичност на чип:

Автентичноста може да се оцени со споредување на рамката, житото, оловото жица и другите елементи во дијаграмот на Х-зраци на тест-парчето со стандардниот чип;

База на податоци со Х-зраци

Во тестот за проценка на автентичноста на чип, неопходно е да се спореди рендгенската слика на тест-парчето со рендгенската слика на оригиналниот стандарден чип за да се утврди автентичноста.Со помош на базата на податоци за слики со чип на x-зраци, таа ја зачувува временската цена и работниот период за претпријатијата да купуваат слики за споредба на примерокот и реализира зголемување на намалувањето на трошоците и ефикасноста.

Chipsmall База на податоци за слики со слики со рендгенски рендген, сите примероци се купени од оригиналниот агент, голема сигурност, широко покритие, лесно пребарување, добредојде на искуство!

Повратна врска

Го цениме вашиот ангажман со производите и услугите на Chipsmall. Твоето мислење е важно за нас! Љубезно земете момент за да ја комплетирате формата подолу. Вашата вредна повратна врска гарантира дека постојано ја испорачуваме исклучителна услуга која ја заслужувате. Ви благодарам што бевте дел од нашето патување кон извонредност.